Izlet u Kotor i Budvu

TRAJANJE: do 8 sati

Privatni izleti:  260 Euro za do 3 osobe

                             340 Euro za do 7 osoba

                             580 Euro za do 19 osoba

 

POSEBNOSTI:

- Predivni pogledi na Boko-Kotorski zaljev

- Starogradske jezgre Kotor i Budva

UKLJUČUJE:

- Kupljenje iz Vašeg hotela - smještaja

- Pratnja na izletu

- Troškovi trajekta u Crnoj Gori

- Udobno, klimatizirano vozilo

- Osiguranja, pristojbe, parking, porezi

Divlja zemlja gdje se visoke planine spuštaju pravo u more i ljupka mjesta kao što su Kotor, Budva i Sveti Stefan, prianjaju se uz kopno južno od granice prema Hrvatskoj.

 

Granica Crne Gore samo je oko 40 kilometara udaljena od grada Dubrovnika.

 

U Crnoj Gori se vozimo glavnom cestom kroz nekoliko ribljih mjestašaca do Kamenara odakle sa trajektom prelazimo Boko-Kotorski zaljev do druge strane i gradića Tivat.

 

Prvi grad gdje stajemo bit će Budva - grad staring od 3 500 godina stories ga ujedno čini i najstarijim naseljem na Jadranu. Danas je turistički centaur Crne Gore. Povjesničari vjeruju da je današnja starogradska jezgra Budve bila otok koji se kasnije prespojio sa kopnom

Imat ćete do 2 sata vremena istražiti ovaj gradić, prošetati uskim ulicama i posjetiti muzeje i crkvice prije nego nas put vodi dalje prema Kotoru.

 

U starogradskoj jezgri Kotora, čeka nas lokalni vodič da nas provede kroz svoj grad i ispriča u kratkim crtama burnu povijest ovog starovjekovnog grada.

Nakon vođenja mate vremena i prilike popiti piće ili ručati u jednom od brojnih restorana i barova.

 

Stari grad Kotor je dobro očuvan srednjovjekovni centar, izgrađen između 12-og i 14-og stoljeća, sa mnogo latinskih i gotičkih crkvica, fasada, palača i muzeja.

prvog vidikovca ptije gradića Perast. Sa ovoga mjesta imate priliku vidjeti gotovo cijeli Kotorski Zaljev sa svoja dva prirodna otočića u sredini uvale.