Nacionalni park Krka

TRAJANJE: do 10 sati (privatni izlet - svaki dan na upit)

Cijene:  390 Euro za do 3 osobe

               500 Euro za do 7 osoba

               900 Euro za do 19 osoba

 

POSEBNOSTI:

- Predivni pogledi sa magistrale

- Skradinski Buk i ostali vodopadi

UKLJUČUJE:

- Kupljenje iz Vašeg hotela - smještaja

- Pratnja na izletu

- Ulaznice u nacionalni park

- Udobno, klimatizirano vozilo

- Osiguranja, pristojbe, parking, porezi

Od Dubrovnika do nacionalnog parka Krka, ima oko 3 sat vožnje na magistrali i djelomično na autocesti uz predivne poglede na Dalmatinske otoke i Deltu rijeke Neretve.

 

S potopljenim dijelom, ušća Krka je duga oko 72,5 km i po dužini je 22. rijeka u Hrvatskoj. Izvire u podnožju planine Dinare, 3,5 km sjeveroistočno od Knina. Sa sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 224 m, Krka je prirodni i krški fenomen. Sedreni slapovi rijeke Krke temeljni su fenomen ove rijeke.

Skradinski buk, najduži slap na rijeci Krki, jedna je od najpoznatijih prirodnih ljepota Hrvatske.

Slap tvore sedrene barijere, otoci i jezera. Može ga se razgledati tijekom cijele godine zahvaljujući mreži staza i mostova, koji omogućuju ugodnu i sigurnu šetnju. Na Skradinskom buku nalaze se obnovljeni mlinovi, valjavice i stupe, koje stoljećima koriste snagu vodenog toka. 

Jedna od najljepših pješačkih staza u Hrvatskoj opremljena je edukativnim panelima s detaljnim informacijama o biljnim i životinjskim vrstama specifičnima za područje NP "Krka", geološkim fenomenima kao i o kulturno-povijesnim lokalitetima koji se nalaze uz stazu.

Ukupna dužina staze je 8.5 km, nadmorske visinske razlike 176 m (od Visovca do parkirališta), a predviđeno vrijeme za šetnju je od 2.5 do 3 h.