Panorama vožnja Dubrovnik

TRAJANJE: do 2 sata (privatni izlet - svaki dan na upit)

Cijena:       120 Euro za do 3 osobe

                    150 Euro za do 7 osoba

                    210 Euro za 8 osoba

                    260 Euro za do 19 osoba

 

POSEBNOSTI:

- Predivni pogledi sa mosta. magistrale i Srđa

 

UKLJUČUJE:

- Kupljenje iz Vašeg hotela - smještaja

- Pratnja tokom izleta

- Udobno, klimatizirano vozilo

- Osiguranja, pristojbe, parking, porezi

Ako biste željeli vidjeti Dubrovnik iz ptičje perspective i doživjeti najljepše poglede na ovaj dio Dalmacije, tada Vam ova “Panorama vožnja” omogućuje točno to i još više.

 

Tokom ove vožnje, predočujemo Vam Dubrovnik sa nekoliko strana i visina. Nakon nekoliko stajanja na putu, vozit ćete se do samog vrha brda Srđ (415 metara poviše Dubrovnika), kroz mjesta koja su bila prve linije tokom rata 1990-ih. Žičara koja je tokom rata u potpunosti bila uništena, u pogonu je ponovno od rujna 2010.

 

Brdo Srđ je već oduvijek bio vrsta zaštitnika Dubrovnika, najprije protiv jakog vjetra Bura, ali i protiv mnogobrojnih napadača koji su stoljećima pokušavali zauzeti Dubrovačku Republiku.

 

Nekeda prije, Srđ je bio obrastao hrastovom šumom koju su stanovnici ovoga kraja zvali “Dubrava”. Po tome je i Dubrovnik dobio svoje sadašnje ime. Sjeverna strana brda bila je obrasla Borovom šumom. No nažalost je u međuvremenu većina šume izgorjela u požarima.

 

Vrh Srđa nudi nenadmašive poglede dolje na grad Dubrovnik, dolinu Župe Dubrovačke, kao i na otoke Elafitske otoke i Lokrum.

Ne zaboravite na ovaj izlet ponijeti kameru sa mnogo memorije!

 

Ovaj se izlet pokazao izvandrednom kombinacijom sa razgledavanjem Starogradske jezgre Dubrovnika, a pogotovo za goste koji ovaj grad posjećuju kruzerom ili stoje u hotelskom / privatnom smještaju.

 

Na povratku prema Dubrovniku, iskusit ćete neopisivo jedinstveni osjećaj ljepote kada se slika Dubrovnika polagano otvara pred Vama.