top of page
Dubrovnik

Dubrovnik

Pogled sa mosta Dr. Franjo Tuđman

Pogled sa mosta Dr. Franjo Tuđman

Polet sa brda Srđ

Polet sa brda Srđ

Polet sa magistrale

Polet sa magistrale

Panorama vožnja Dubrovnik

TRAJANJE: do 2 sata (privatni izlet - svaki dan na upit)

Cijena:       120 Euro za do 3 osobe

                    150 Euro za do 7 osoba

                    210 Euro za 8 osoba

                    260 Euro za do 19 osoba

 

POSEBNOSTI:

- Predivni pogledi sa mosta. magistrale i Srđa

 

UKLJUČUJE:

- Kupljenje iz Vašeg hotela - smještaja

- Pratnja tokom izleta

- Udobno, klimatizirano vozilo

- Osiguranja, pristojbe, parking, porezi

Ako biste željeli vidjeti Dubrovnik iz ptičje perspective i doživjeti najljepše poglede na ovaj dio Dalmacije, tada Vam ova “Panorama vožnja” omogućuje točno to i još više.

 

Tokom ove vožnje, predočujemo Vam Dubrovnik sa nekoliko strana i visina. Nakon nekoliko stajanja na putu, vozit ćete se do samog vrha brda Srđ (415 metara poviše Dubrovnika), kroz mjesta koja su bila prve linije tokom rata 1990-ih. Žičara koja je tokom rata u potpunosti bila uništena, u pogonu je ponovno od rujna 2010.

 

Brdo Srđ je već oduvijek bio vrsta zaštitnika Dubrovnika, najprije protiv jakog vjetra Bura, ali i protiv mnogobrojnih napadača koji su stoljećima pokušavali zauzeti Dubrovačku Republiku.

 

Nekeda prije, Srđ je bio obrastao hrastovom šumom koju su stanovnici ovoga kraja zvali “Dubrava”. Po tome je i Dubrovnik dobio svoje sadašnje ime. Sjeverna strana brda bila je obrasla Borovom šumom. No nažalost je u međuvremenu većina šume izgorjela u požarima.

 

Vrh Srđa nudi nenadmašive poglede dolje na grad Dubrovnik, dolinu Župe Dubrovačke, kao i na otoke Elafitske otoke i Lokrum.

Ne zaboravite na ovaj izlet ponijeti kameru sa mnogo memorije!

 

Ovaj se izlet pokazao izvandrednom kombinacijom sa razgledavanjem Starogradske jezgre Dubrovnika, a pogotovo za goste koji ovaj grad posjećuju kruzerom ili stoje u hotelskom / privatnom smještaju.

 

Na povratku prema Dubrovniku, iskusit ćete neopisivo jedinstveni osjećaj ljepote kada se slika Dubrovnika polagano otvara pred Vama.

bottom of page