Izlet u Kotor i Perast

TRAJANJE: do 9 sati

Privatni izleti:  260 Euro za do 3 osobe

                             340 Euro za do 7 osoba

                             580 Euro za do 19 osoba

 

POSEBNOSTI:

- Predivni pogledi na Boko-Kotorski zaljev

- Starogradske jezgre Kotor i Perast

- Vožnja i posjet otočića Gospa od Škrpjela

 

UKLJUČUJE:

- Kupljenje iz Vašeg hotela - smještaja

- Pratnja na izletu

- Lokalni licencirani vodič u Kotoru

- Troškovi trajekta i brodske vožnje u Crnoj Gori

- Udobno, klimatizirano vozilo

- Osiguranja, pristojbe, parking, porezi

Divlja zemlja gdje se visoke planine spuštaju pravo u more i ljupka mjesta kao što su Kotor, Budva i Sveti Stefan, prianjaju se uz kopno južno od granice prema Hrvatskoj.

 

Granica Crne Gore samo je oko 40 kilometara udaljena od grada Dubrovnika.

 

U Crnoj Gori se vozimo glavnom cestom kroz nekoliko ribljih mjestašaca do Kamenara odakle sa trajektom prelazimo Boko-Kotorski zaljev do druge strane i gradića Tivat.

 

U starogradskoj jezgri Kotora, čeka nas lokalni vodič da nas provede kroz svoj grad i ispriča u kratkim crtama burnu povijest ovog starovjekovnog grada.

Nakon vođenja mate vremena i prilike popiti piće ili ručati u jednom od brojnih restorana i barova.

 

Stari grad Kotor je dobro očuvan srednjovjekovni centar, izgrađen između 12-og i 14-og stoljeća, sa mnogo latinskih i gotičkih crkvica, fasada, palača i muzeja.

prvog vidikovca ptije gradića Perast. Sa ovoga mjesta imate priliku vidjeti gotovo cijeli Kotorski Zaljev sa svoja dva prirodna otočića u sredini uvale.

 

Na povratku prema Dubrovniku, čeka Vas još jedan stop u mjestu Perast odakle se brodicom vozimo do umjetno napravljenog otočića "Gospa od Škrpjela".

Na jednom od dva otočića pred Perastom, oko 2 800 m2 velik, smjestila se crkvica Sv. Donata „Sanctus Georgius de Gulfo“ iz 9-og stoljeća.

Drugi je otočić otprilike 100 metara udaljen, a nastao je velikim naporom generacija moreplovaca “…da bismo ovdje živjeli, u srcu Uvale Kotor-Risan, svjedočanstvo je ovo naše Kršćanske vjere i kulture…”